Aan het woord: Nathalie Peters, Secretaris DNA Gala 2018

Om het DNA Gala 2018 tot een groot succes te maken werken hier op de achtergrond veel mensen hard aan mee. Vandaag stellen wij aan u voor, Nathalie Peters, Secretaris van de Stichting DNA Gala. Nathalie Peters is in het dagelijks leven Head of Digital Transformation bij IPGMediabrands. Vanuit haar (digitale) expertise op het gebied van marketing en communicatie zorgt zij voor zichtbaarheid van het DNA Gala.

Waar ben jij binnen het bestuur verantwoordelijk voor?

Binnen het bestuur ben ik naast de algemene organisatie, specifiek verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Vanuit mijn (digitale) expertise zorg ik ervoor dat we zichtbaarheid creëren binnen onze doelgroep. Daarnaast probeer ik onze stichting en haar bijdrage aan het onderzoek naar immuuntherapie bij een wat breder publiek onder de aandacht te brengen om zo additionele financiële giften of bijdrages te ontvangen. De samenwerking met Fabienne Chapot, die speciaal voor het 105 jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek de Lion Collection heeft ontwikkeld, en de media zichtbaarheid daaromheen is zo’n extra project.

Hoe ben je bij het DNA Gala terechtgekomen?

Jan Roersma, de voorzitter, heeft mij op basis van een profielschets benaderd. En ik ben hem daar heel dankbaar voor. Door me in te zetten voor dit Gala kan ik wezenlijk een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker, waar helaas ook ik in mijn directe omgeving mee te maken heb gekregen. Dit Gala is bijzonder in vele facetten. Het is fantastisch dat de eerste doorbraken met immuuntherapie zijn gerealiseerd en dat we met behulp van de inkomsten uit dit Gala verdere research kunnen ondersteunen. Het betreft echt de financiering van terechte hoop.

Maar ook het samenwerken met fantastische mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor dit mooie doel maakt dit project zo speciaal. Ik kan oprecht zeggen dat ik, sinds mijn betrokkenheid aan dit Gala, zoveel bijzondere en fijne mensen heb leren kennen, dat ik mijn leven er waardevoller door geworden vind.

Wat maakt het Antoni van Leeuwenhoek zo bijzonder voor jou.

De plek waar alle kennis uit de wereld betreffende oncologie verzameld en geïnterpreteerd wordt. De voorhoede in Nederland. Alle kennis en ervaring wordt gedeeld met andere behandelcentra. Geen competitie met andere instellingen, alleen samenwerking en synergie. De enige vijand heet kanker en om die te bestrijden wordt alles uit de kast gehaald.

Het Antoni van Leeuwenhoek staat voor mij voor een groep enorm gepassioneerde mensen. Hun passie is kankerbestrijding en daar hebben ze alles voor over. Het doel is vele malen groter dan de persoonlijkheid van de super knappe koppen die er werken. Geen arrogantie, ze zijn zo benaderbaar, zo warm en ondanks hun enorme kennis zo leergierig en nieuwsgierig en enorm dankbaar voor de relatief kleine bijdrage die wij als stichting leveren. Het is werkelijk de overtreffende trap.