Antoni van Leeuwenhoek ontvangt DNA Gala Comité van Aanbeveling

Amsterdam, 29 november 2017 Het DNA Gala Comité van Aanbeveling en de hoofdsponsors van het gala werden dinsdag jl. met open armen ontvangen door prof. dr. René Medema (Voorzitter Raad van Bestuur) in het Antoni van Leeuwenhoek. Tijdens deze ontvangst onderstreepte Jan Roersma (initiator DNA Gala) samen met verschillende artsen en onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek het belang van het gala. De opbrengst van het gala zal geheel ten goede komen aan het veelbelovende onderzoek naar immuuntherapie.

Aanwezig waren onder andere Duco Sickinghe (President-commissaris KPN), Bert Wassenaar (Stalmeester van de Koning), Eeke van Velzen (Marketing Manager Fabienne Chapot), Pascal Gilet (Algemeen directeur, Heineken Nederland) en Dick Slootweg (Algemeen directeur, Bidfood).

Gedurende deze middag werden de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar immuuntherapie gepresenteerd. Prof. dr. Ton Schumacher: “Immuuntherapie is zo speciaal omdat je niet de kanker behandelt maar het afweersysteem. Met immuuntherapie zorgen we ervoor dat de afweerreactie krachtig en specifieker wordt.” Nu is het zo dat er maar een hele kleine groep patiënten is die baat heeft bij immuuntherapie, voornamelijk huid- en longkanker, de volgende stap is om voor zoveel mogelijk patiënten immuuntherapie beschikbaar te maken.

Alle aanwezigen waren onder de indruk van de behaalde resultaten en potentie van immuuntherapie welke door  prof. dr. Ton Schumacher, dr. Marleen Kok en prof. dr. John Haanen  werden gepresenteerd. Met de opbrengsten van het DNA Gala  wil het team van prof. dr Ton Schumacher een test ontwikkelen om vooraf te kunnen identificeren welke patiënten baat hebben bij immuuntherapie.

DNA Gala 2018

Op 24 november 2018 wordt ter ere van het 105 jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek, de tweede editie van, het DNA Gala georganiseerd. Dit grootse gala voor 1000 genodigden, waar een scala aan artiesten zullen optreden, heeft als doel om door middel van tafelverkoop, een loterij en een veiling zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor het onderzoek naar immuuntherapie.

“Het is mooi om te zien dat dit evenement breed gedragen wordt. Initiatieven zoals het DNA Gala, leveren een daadwerkelijke een bijdrage aan de behandeling van kanker en brengt dit type kankeronderzoek in een stroomversnelling.”

– René Medema- bestuursvoorzitter Antoni van Leeuwenhoek

Immuuntherapie

De opbrengst van het gala komt geheel ten goede aan het onderzoek naar immuuntherapie van het Antoni van Leeuwenhoek dat onder leiding staat van prof. dr. Ton Schumacher. Schumacher lichtte toe dat immuuntherapie veelbelovend is bij de behandeling van verschillende soorten kanker. Immuuntherapie is een techniek die uitgaat van het eigen afweersysteem, Schumacher: “Immuuntherapie zit echt in een stroomversnelling, onderzoek gaat steeds sneller en kan zich ook op steeds meer kankervormen richten .

Het bestuur van de stichting DNA GALA 2018 bestaat uit voorzitter Jan Roersma (Managing Director, Hospitality Support Group), vice-voorzitter Martin van Nierop (Operationeel Directeur, RAI Amsterdam), secretaris Nathalie Peters (Head of Digital Transformation IPG Mediabrands) en penningmeester Koos de Blécourt (Partner/ Advocaat de Brauw Blackstone Westbroek).

Einde persbericht

Afzender: Stichting DNA GALA 2018