DNA GALA 2018 ter ere van 105 jarig bestaan Antoni van Leeuwenhoek

Amsterdam, 17 mei 2017 – Ter ere van het 105-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek zal op 24 november 2018 het DNA Gala 2018 plaatsvinden. Vrijdag jl. werd dit bekend gemaakt tijdens de exclusieve lancering in The Roast Room grenzend aan de RAI Amsterdam. Tijdens de lancering onderstreepte Prof. dr. René Medema (Voorzitter Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek) het belang van initiatieven als deze. De opbrengst van dit grootse gala zal geheel ten goede komen aan het veelbelovende onderzoek naar immuuntherapie. Dit onderzoek staat onder leiding van Prof. dr. Ton Schumacher van het Antoni van Leeuwenhoek.

DNA Gala 2018

Op 24 november 2018 zal in de Elicium Ballroom van de RAI Amsterdam dit grootse gala voor 1000 gasten plaatsvinden. Paul Riemens (CEO RAI Amsterdam) Ik ben dan ook blij dat wij vanuit de RAI dit mooie gala kunnen hosten”. Onder leiding van Rientz Mulder (Executive Chef RAI Amsterdam) en Michiel Deenink  (Patron-Cuisinier van The Roast Room en Vis aan de Schelde) werd op 12 mei een fantastische tweegangen lunch geserveerd. Initiatiefnemer en stichtingsvoorzitter Jan Roersma maakte bekend in 2018 opnieuw het DNA GALA te organiseren. Bij het 100-jarig bestaan in 2013 heeft het DNA Gala voor het eerst plaatsgevonden. Roersma vertelt: “Vernieuwend onderzoek naar kanker blijft noodzakelijk. Het is fantastisch om te zien dat zich nu al zoveel partijen inzetten voor dit initiatief”.

Gedurende de lunch werd ook het Comité van Aanbeveling gepresenteerd. Onder andere Jan Peter Balkenende (extern senior adviseur EY), Michael van Praag (bondsvoorzitter KNVB), Bert Wassenaar (stalmeester van de Koning) en Duco Sickinghe (Managing Partner van Fortino Capital en bekend als president-commissaris van KPN) zijn lid van dit comité.

Immuuntherapie

De opbrengst van het gala komt geheel ten goede aan het onderzoek naar immuuntherapie van het Antoni van Leeuwenhoek dat onder leiding staat van Prof. dr. Ton Schumacher. Schumacher lichtte tijdens de lancering toe dat immuuntherapie veelbelovend is bij de behandeling van verschillende soorten kanker. Immuuntherapie is een techniek die uitgaat van het eigen afweersysteem, Schumacher: “Immuuntherapie zit echt in een stroomversnelling, onderzoek gaat steeds sneller en kan zich ook op steeds meer kankervormen richten . René Medema benadrukte het belang van initiatieven als het DNA GALA: “Het Antoni van Leeuwenhoek ziet heel veel mogelijkheden om betere therapieën te ontwikkelen. Onderzoek hiernaar is kostbaar. Het DNA GALA 2018 kan ons enorm helpen om deze kansen te grijpen.”

Aanwezig waren ook de partners die zich al achter dit initiatief hebben geschaard. Onder andere Heineken Nederland, Music & Friends, Bureau Kellerman, Fabienne Chapot en Schaap & Citroen dragen belangeloos bij aan dit initiatief.

Met deze lancering is de tafelverkoop voor het DNA GALA 2018 officieel van start gegaan. Het bestuur van de stichting DNA GALA 2018 bestaat uit voorzitter Jan Roersma (Managing Director, Hospitality Support Group), vice-voorzitter Martin van Nierop (Operationeel Directeur, RAI Amsterdam), secretaris Nathalie Peters (Head of Digital Transformation IPG Mediabrands) en penningmeester Koos de Blécourt (Partner/ Advocaat de Brauw Blackstone Westbroek).