DNA GALA 2023 ter ere van 110-jarig bestaan Antoni van Leeuwenhoek

Na twee eerdere succesvolle edities in 2013 en 2018 wordt ter ere van het 110-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek op zaterdag 25 november 2023 opnieuw het DNA Gala georganiseerd in de RAI Amsterdam. Dit maakte prof. dr. René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek, bekend tijdens de exclusieve lancering in het NHOW Amsterdam. De opbrengst van dit grootse gala is bestemd voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation en komt geheel ten goede aan het thema Vroegdiagnostiek onder leiding van prof. dr. ir. Marjanka Schmidt en prof. dr. Theo Ruers.

Prof. dr. René Medema: “Het is mooi om te zien dat dit evenement zo breed gedragen wordt. Het DNA Gala levert een significante bijdrage aan de behandeling van kanker. Wij zien vroegdiagnostiek als dé kans om kanker op te sporen voordat het de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. Dit zal leiden tot een betere overleving, met betere kwaliteit van leven.”

DNA Gala 2023

Tijdens deze unieke avond kunnen gasten genieten van een uitzonderlijk diner dat wordt afgewisseld met optredens van verschillende bekende artiesten. Gedurende de avond worden exclusieve kavels geveild én vindt er een loterij plaats. Na afloop van het galadiner is er een spetterende after-party! Een tien persoonstafel kost EUR 8.500,- en is te reserveren door een email te sturen naar info@dna-gala.nl of te reserveren via deze website.

Met vroegdiagnostiek spoor je kanker eerder op

De volledige opbrengst van de avond gaat naar het thema Vroegdiagnostiek bij het Antoni van Leeuwenhoek. Met vroegdiagnostiek spoor je kanker in een eerder stadium op. Hiermee is de kanker eerder te behandelen, gekoppeld aan een minder ingrijpend traject voor de patiënt.

De bijdrage van het DNA Gala 2023 is enorm belangrijk om wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan vroegdiagnostiek verder te brengen. Zo moeten er algoritmes worden ontwikkeld om de informatie die verzameld wordt op grote schaal te kunnen analyseren en computers te trainen om tumoren te herkennen. Daarnaast moet er veel biomateriaal worden verzameld voor onderzoeksdoeleinden, bijvoorbeeld om tumoren op te sporen in bloed, urine en ontlasting. Dit materiaal wordt breed beschikbaar gesteld, met het doel om positieve resultaten uit testen eerder naar de behandeling van de patiënt te vertalen. Daarbij wordt er gewerkt aan technologie die het mogelijk maakt direct uitslag te geven met behulp van slimme biopsie naalden en camera’s.

Vroegdiagnostiek staat nog in de kinderschoenen, er is nog veel onderzoek nodig om de resultaten beter te kunnen analyseren. Door middel van vroegdiagnostiek kan kanker eerder worden opgespoord en eerder met de juiste behandeling worden gestart. Dit verbetert voor patiënten de kans op overleving en kwaliteit van leven.

Aanwezig bij de lancering waren onder meer: André Snippe (Snippe Projecten), Roland Kahn (Stichting Coolcat Foundation), Dick Slootweg (Bidfood), Geertjen Pot (Slotervaart voor Elkaar), Maurits Caransa (Caransa), Henk den Hollander (Cire) en Remco Scheringa (DTG Amersfoort).

Met deze lancering is de tafelverkoop voor het DNA GALA 2023 officieel van start gegaan.

Het bestuur van de stichting DNA GALA 2023 bestaat uit voorzitter Jan Roersma (Managing Director, Hospitality Support Group), vice-voorzitter Maurits van der Sluis (COO, RAI Amsterdam), secretaris Zita Schellekens (Sustainability Director DSM) en penningmeester Koos de Blécourt (Adviseur/ Advocaat de Brauw Blackstone Westbroek).

Stichting DNA Gala

Iedere 5 jaar bundelen wij onze krachten om het DNA Gala te organiseren voor het Antoni van Leeuwenhoek. Een groots gala voor 1100 genodigden met als streven een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor het Antoni van Leeuwenhoek.