Aan het woord: Jan Roersma, Voorzitter van het DNA Gala 2018

Met mijn gedrevenheid, hospitality ervaring en netwerk doe ik er alles aan om het DNA Gala ook in 2018 tot een succes te maken. Zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor het immuuntherapie onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek dat is het idee. Een aantal zeer gekwalificeerde bestuursleden heb ik om mij heen verzamelend, elk met een eigen expertise, om samen dit doel te bereiken. Het geeft mij enorm veel voldoening om met deze groep mensen iets terug te kunnen doen voor dit prachtige instituut. Samen maken we het verschil.

 

Waar ben jij binnen het bestuur verantwoordelijk voor?

Als voorzitter van het bestuur is het mijn taak om ervoor te zorgen dat onze korte termijndoelstelling gehaald wordt. En die is heel eenvoudig; met het team een spetterend gala neerzetten voor zo’n 1000 mensen in de Elisium Ballroom van de RAI op 24 november aanstaande en zoveel mogelijk geld op te halen voor het Antoni van Leeuwenhoek. Daarbij organiseren we in aanloop naar het gala verschillende evenementen en acties om bewustwording voor immuuntherapie en het Antoni van Leeuwenhoek te creëren onder een bredere publiek.

 

Hoe ben je bij het DNA Gala terechtgekomen?

In 2013 hebben we, op verzoek van het Antoni van Leeuwenhoek, voor het eerst het DNA gala georganiseerd, dit ter ere van haar 100-jarig bestaan. Dit was zo’n groot succes dat wij unaniem hebben besloten hier een terugkerend gala van te maken dus eens in de vijf jaar een DNA Gala. Dus nu is het moment aangebroken dat wij onze belofte gaan waar maken. Natuurlijk doen wij dit maar al te graag en zorgen we dat het waar mogelijk nog grootser en spectaculairder wordt! Een avond om nooit te vergeten.

 

Wat maakt het Antoni van Leeuwenhoek zo bijzonder voor jou?

Het is Nederlands bekendste en één van de meest vooraanstaande kankerinstituten ter wereld. Het ondersteunen van de (onderscheidende) onderzoeken van het Antoni van Leeuwenhoek brengt ons volgens mij allemaal een stukje dichterbij een doorbraak in de goede kankerbehandelmethode. Hierin is het Antoni van Leeuwenhoek erg vooruitstrevend en daarom op het gebied van vernieuwend onderzoek heel speciaal. Maar wat het Antoni van Leeuwenhoek bovenal  speciaal maakt voor mij zijn de werknemers, zij maken het grote verschil. Stuk voor stuk zetten zij zich ieder dag 100% in om een oplossing voor kanker te vinden en dit ademt het gebouw. Ondanks het feit dat alles om kanker draait is de drive en positiviteit van het personeel in elke ruimte te voelen.